Forsatsvinduer kommer til at give uovertruffen isolering

Uanset at mig og min familie holder meget af vintersæsonen, er det virkelig køligt at leve i boligen, idet det nemlig ikke er blevet isoleret så godt. Vores vinduer kunne alle og enhver godt trænge til at blive skiftet ud, og der er et af vores store stuevinduer, som er smadret. Af den grund at vinduerne kun indeholder ét enkelt lag glas, skal de derfor have forsatsvinduer sat i. Selvom huset er blevet forfaldent, er det faktisk yndigt. Bl.a. har vores vinduer et specielt look, hvilket vi gerne kunne tænke os at fortsætte med at have. Forsatsvinduer kan specieldesignes ud fra ens vinduer, hvilket, jeg synes, er fortræffeligt. Dvs. at vi kan få fremstillet forsatsvinduer, som er ens med de nuværende vinduer.

Forsatsvinduer bruges til at fremstille en endnu bedre isolering ved gamle vinduer med blot ét enkelt stykke rude. Til tider kan flere have en anelse dug vedrørende forsatsvinduerne. Duggen forringer synet og kan indebære efterhånden at beskadige malingen plus træværket ved vinduet. Når de monteres rigtigt, kan forsatsvinduer forære en bedre isolering end vinduerne med termoruder. De nyere vinduer med termoruder reducerer sågar lysindstrømningen. Duggen kan undviges ved at være sikker på, at det inderste vindue er tættet mere ordentligt på den indvendige side, end det yderste vindue er udvendigt. Derfor kan den smule fugt, der kommer frem inde imellem vinduesglassene, ventileres væk af en større masse luft udefra. Forsatsvinduer vedligeholder de gamle, slidte vinduer, der mange gange er en betydningsfuld del af huses arkitektoniske udtryk.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>