Fastelavnskostumer er ved at blive afløst af flotte karnevalskostumer.

Mange steder i Norden iklæder elever sig sidste skoledag kostumer {dramashop.dk/drama/sidste-skoledag.htm}, når de har allersidste skoledag. Dét er selvfølgelig for at højtidligholde, at den forpligtende første skoletid er over. Både piger og drenge har megen interesse for den sidste dag, & bruger adskillige timer på at finde de virkelig tiptop sidste skoledag kostumer. På mit udannelsesteds allersidste skole dag gik jeg på efterskole, og min sidste dag som folkeskoleelev faldt af den grund sammen med, at mit fælles eventyr sluttede. Mine venner og mine følelser og tanker cirklede derfor omkring at vi var tvunget til at sige farvel til rare kammerater, & vi tænkte thi overhovedet ikke på sidste skoledag kostumer. Men jeg vil gerne på samme tid bekende, at jeg ej kan lide at være iklædt i hverken fastelavnskostumer {dramashop.dk/drama/fastelavnskostumer.htm} eller karnevalskostumer {dramashop.dk/drama/karnevalskostumer.htm}. Så derfor var dét virkelig ikke frygteligt for mig, at min sidste dag som folkeskoleelev udelukkende drejede sig om at skulle tage afsked i stedet for at højtidligholde den sidste skoledag på normal facon…

Vores farmødre husker, at jeg som lille dreng virkelig nød at bære fastelavnskostumer, men som jeg voksede, missede jeg min passion for det. Langt de fleste kan snildt identificere det hylende morsomme i fastelavnskostumer, men af eller anden grund, har jeg ik siden jeg var lille haft en interesse for karnevalskostumer. Og dét er således heller ikke usædvanligt, at jeg ankommer som den elendigst udklædte i de mindst opfindsomme fastelavnskostumer! & jeg ved godt, at dét er dødkedeligt, når alle andre gæster har gjort sit bedste. Så fremover vil jeg søge at forbedre mig, når jeg bliver tilskyndet til en udklædnings fest, og spendere penge på nogle fantasirige karnevalskostumer!