En god efterskole var slet ik’ svær at identificere på de fynske øer…

Jeg er ovenud glad på min kære lille datters vegne – hun flytter hjemmefra, og skal bruge et år på en god efterskole. Vi alle sammen er meget spændte, ikke mindst det kære lille barn, der for den allerførste gang skal klare sig selv…. I hinandens selskab har vi brugt helt overdrevent langt tid på at nå til den endelig afgørelse omkring, hvilken form for skole, vi skulle vælge…! Der eksisterer så rigtig mange populære efterskoler, og det var ærligt talt vanskeligt at danne sit det forkromede overblik. Hver eneste gang min ægtemand & jeg mødte naboer eller andet godtfolk, spurgte vi erfaringer med populære efterskoler, men hvér gang fik vi helt igennem nye svar. Jeg må krybe til korset og sige, efter den seneste tid, er jeg bare overhovedet ikke usikker på, at der ligger ovenud mange kompetente efterskoler i Dk! Det blev jo tydeligt, at det tricky bare slet ikke var at identificere en god efterskole, ej heller en boglig efterskole, men derimod at lokalisere kun én ud af det fantastisk store udbud. Jeg havde aldrig troet, at der lægger så mange!

I løbet af efterårs ferien besøgte vi tretten af de virkelig mest populære efterskoler.. Selvfølgelig kun de af de efterskoler, som også vi var imponerede af. Under disse her efterskole-visitter forsøgte jeg virkelig ihærdigt at holde mig tilbage. Jeg tænkte, at det skulle være vores søde lille datter, & vores lille pus alene, som skulle træffe beslutningen om, på hvilket sted hun ønskede at bruge et år af sit teenageliv. Helt fra starten havde vi alle været fuldstændig enige om, at en god efterskole i vores optik betød en boglig efterskole. Med denne formulering mener jeg, at vi var fælles om at tænke, at den skole vores datter skulle på, SKULLE kunne tilbyde en super skarp undervisning..! Det var super afgørende for os alle, at hendes år på efterskole naturligvis blev en skøn social oplevelse, men i lige så høj grad skulle dette år ruste hende til at begå sig super i det videre udd. System!! Så det altafgørende var at opspore en boglig efterskole, som kunne kombinere vores to ønsker!