Den gamle har fået tinnitus i sit øre, gætter jeg på

Min far har nedsat hørelse, og jeg tror, at han også har tinnitus i sit øre. Tinnitus er en lydfornemmelse, som personer kan have i ørerne, trods der ikke kommer nogen lyd i ørene fra omgivelserne. Far beskriver det som en ringen i hans øre. Det har efterhånden varet ret mange måneder, og det virker som om, at det bliver slemmere og slemmere. Det er yderst hårdt for mig, for han har nemlig altid været den person, der lyttede, idet jeg gerne ville forklare noget, som jeg gik rundt og tænkte på. Nu da han ikke er ejer af en god hørelse mere, derimod en nedsat hørelse, har jeg ikke snakket ligeså meget med ham, og jeg har brug for det.

Den hovedsaglige årsag til, at min farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, fordi han er tidligere vejarbejder og ikke gjorde brug af høreværn. Det er i alt fald mit gæt. Der menes, at tinnitus er forårsaget af destruerede høreceller i sneglen i det indre øre, sandsynligvis også på grund af en skade forårsaget af larm. Det får mig faktisk til at tænke på, at jeg skal sige til min bror, som er musiker, at han ikke må glemme at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far med til ørelægen i morgen, som skal lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Min fars læge videresender ham nok til en høreklinik, som må lave en omhyggelig undersøgelse af hørelsen. Herefter vil der blive bedømt, om løsningen er et høreapparat.

Ret mange uidentiske høreapparater kan man få, og hvert enkelt høreapparat bliver selvfølgelig rettet til, så det vil passe til ens hørenedsættelse. Min farmand skal sandsynligvis have et høreapparat, der sidder bag øret. Disse høreapparater er produceret af to genstande; apparatet selv omme bag på øret samt et småt lydrør, der leder lyden hen til en prop i den inderste del af det ydre øre og videre ind til det, som kaldes trommehinden. De førstående høreapparater bruges til dem med stærke høreproblemer samt til mennesker, der har brug for afpasning af lyden. Det er ens eget valg, om man gerne vil blive behandlet og få høreapparatet gratis af de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man vil have noget økonomisk hjælp til at få høreapparatet ved en ordentlig privat høreklinik eller ved en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det sejt, at du kan få det helt omkostningsfrit ved en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som nævnt har min far været på en larmende arbejdsplads, og det var jo alvorligt talt nødvendigt med et høreværn, det er far et godt eksempel på, da for støjende et arbejdsmiljø nemlig kan give dig en høreskade. Jeg har hørt, at ca. tres procent af personer, som har et job i støjfyldte omgivelser, ikke benytter høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et job i et band, og jeg tror virkelig, at også han får en høreskade, på betingelse af at han ikke snart begynder at benytte musikerhøreværn, imens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>