At vælge ml parketgulv, trægulv, laminatgulv eller gulvtæpper?

I mit og mandens evindelige foretagende med villaen med at foretage forbedringer og istandsætte vores gamle murermestervilla står vi snart over for udvælgelse af gulve. Det spontane udvælgelse er et flot trægulv, men vi fandt ud af at så ska’ man både udvælge det vidst nok halvdyre parketgulv, et billigere laminatgulv, og om manden og jeg for eksempel hellere vil have gulvtæpper ud til badeværelset, så vi ik fryser om tæerne i de kolde morgener.

Manden og mig gør os bevidste omkring renovering og håndværk med dette husprojekt. Før min mand og jeg kom til at vælge gulve, der overvejede vi bare trægulv som han og jeg har været samstemmige om. Men forleden fattede vi hvordan sådan et trægulv er tilsyneladende ikk udelukkende er et trægulv. Nej da det kan købes som parketgulv, laminatgulv eller massivt trægulv.

Der er ligesindethed mellem manden og jeg om at parketgulv der har mønster er temmelig flot men samtidig dyrebart. Men derimod har parketgulv større slidstyrke og holdbarhed som kan slibes ned ofte. Mange gange slibning kan man så vidt vi har forstået ikk rigtig hvis man har laminatgulv, der samtidig syner en smule kunstig at se på. Til gengæld har vi adgang til at placere et laminatgulv uden forarbejde oven på det allerede liggende gulv og behandling af overfladen er ikke noget der behøves. Endvidere virker sådan et laminatgulv til at være ukompliceret at pleje.

Vi har venner der foreslår os at overveje et gulv som er mere industrielt og parre looket med bløde gulvtæpper. Det syner eventuelt ikk’ík’ specielt nyttigt at vælge gulvtæpper, hvis jeg og min mand gerne vil have en til tider beskidt vovse. Dog er gulvtæpper rart ved sengen.